Activiteiten

Indien u graag activiteiten beoefent in de buitenlucht bent u hier op de uitgelegen plaats

Wandelen, fietsen, mountainbike, kajak, vissen en noem maar op. Hier kan men zich met hartenlust uitleven en profiteren van de sportinfrastructuren.
Zowel de rustige beoefenaars als de doorgedreven sportievelingen kunnen gebruik maken van de tientallen kilometers gemarkeerde wandel-, fiets-, en paardrijroutes. Voor de voorbereiding van uw tocht kan u altijd beroep doen op de kaarten aanwezig op de camping.
Indien u graag het avontuur opzoekt, kan u ervoor kiezen de Semois af te dalen, en dit via verschillende parcours.

 

Kajaks kan u huren in het centrum van het dorp.
Ook de liefhebbers van de hengelsport blijven niet in de kou staan. De rivier Samois biedt de mogelijkheid om op meerde kilometers afstand te vissen. Daarenboven zijn er ook meerdere beekjes, de forelriviertjes genaamd.

Kajaks kan u huren in het centrum van het dorp.
Ook de liefhebbers van de hengelsport blijven niet in de kou staan.

De rivier Samois biedt de mogelijkheid om op meerde kilometers afstand te vissen. Daarenboven zijn er ook meerdere beekjes, de forelriviertjes genaamd.

Toeristische bezienswaardigheden


Heeft u zin om wat cultuur op te snuiven ? Om de geschiedenis van de streek leren kennen? Er zijn meerdere bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn !
De stad Bouillon en zijn kasteel zijn een goed voorbeeld van hoe het er in feodaal België aan toeging. De stad kreeg zijn roem dankzij één van zijn nobele heren, Godfried van Bouillon. Hij stierf tijdens een kruistocht in Jeruzalem maar zijn kasteel bleef goed bewaard. U kan er van maart tot november dagelijks kijken naar de steekspelen die de gevechten van toen naspelen. Er is ook een dierenpark, la Crête des Cerfs, die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Op 30km van de camping kan u hier allerhande (exotische) diersoorten bezichtigen.
Het kasteel van Sedan dateert uit dezelfde periode als dat van Bouillon. In dit klein maar pittoresk Frans stadje kan u in september de grote kermis bezoeken.

Recreatiecentra

De verschillende recreatiecentra- en parken in de streek bieden de mogelijkheid om er met de hele familie eens tussenuit te knijpen!
In het recreatiecentrum Récréalle in Alle heeft u de keuze uit verscheidene ludieke en sportieve activiteiten : minigolf, mini-quads, bowling, een klimmuur, kajak,…

En dit op maar 12 km afstand van de camping.
In de Bison Ranch te Orchimont kan u ontdekken hoe de bizons, die vroeger de Ardense bossen bevolkten, eigenlijk leven. De Ranch ligt op een afstand van 9 km van de camping.
Iedereen die graag in het water vertoeft zal zeker zijn gading vinden in het waterpretpark Bernard Albin van Charleville-Mézières (Frankrijk). Er is een zwembad van 25m, een zwembad voor beginners en voor aqua gym, een pret-gedeelte met watersensaties, een stromende rivier, een bubbelbad en bad met geisers, een kinderbad en twee roetsjbanen.
De meren van Frankrijk
De grotten van Han

 

 

Reserveren!
+32 (0) 61 50 02 01